Näin kuvattiin In the Heat of the Night

Koska YouTubesta on tullut niin monelle ensisijainen kanava musan kuunteluun (esim. Yön Poltteen vapinaa on katsottu kohta 1,2 miljoona kertaa), Kunkku ja Tamu päättivät kuvata uuden EP:n nimibiisille tunnelmaan sopivan videon. Kuvaamisesta alettiin puhua torstaina ajomatkalla bänditreeneistä kotiin, Tamu kirjoitti käsikirjoituksen perjantaina, sunnuntaina oli kuvaukset ja seuraavana keskiviikkona video oli jo maailman nähtävillä YouTubessa. Nykytekniikka on oikeissa käsissä aika huikeaa!

Riemuksemme ”Hiitti” on soinut pariin otteeseen YleXillä ja Tamu kävi kanavan haastattelussakin, joten tässä katsojalukuja nostattava making of -raportti.

Kuvassa Pähkinä, hovikuvaajamme Jussi ja Tamu.

En ole tarkemmin haastatellut jätkiä, mutta In the Heat of the Nightin inspiraationa on saattanut toimia Miami Vicen öinen maailma tai Drive, jota Setä hehkutti blogissa taannoin. Sanoituksissa viedään neitiä yöajelulle, joten autovideohan tähän oli pakko saada. Käsikirjoituksessa peräänkuulutettiin kaupungin valoja, märkää asfalttia ja unenomaista fiilistä.

Kuvaussessio alkoi perehdyttämällä Pähkinä automaattivaihteisen auton käsittelyyn. Sitten hyppäsimme kaikki neljä kyytiin ja lähdimme kiertelemään hämärtyvän Vaasan katuja. Jussi kipitti auton vierellä ja väänsi itsensä milloin takaluukkuun, milloin kojelaudalle, kun me muut vaihtelimme paikkoja ja koetimme parhaamme mukaan valaista kuvattavaa tyyppiä valomiekoillamme. Valossa kylpevä matkustamo herätti ihmetystä vastaantulijoissa, mutta liikennesääntöjä emme tietenkään rikkoneet.

Käsikirjoituspalaveri ja kahvi – ABC:lla tietysti.

Jussi ja Tamu olivat heti samalla aaltopituudella kuvaustyylin suhteen, joten kuvaukset olivat ohi parissa tunnissa (aluksi tehtiin yksi hukkareissu Raippiksen sillalle, jota päivän sääolosuhteet eivät imarrelleet). Tamu linnoittautui kaiketi yöksi kameran muistikorttien kanssa pajalleen, sillä jo seuraavana päivänä näytillä oli ensimmäinen versio. Ja huh huh kuinka hieno se olikaan!

En nyt ala väittämään että musiikkivideon teko olisi aina lastenleikkiä – sekä Tamu että Jussi ovat videoalan ammattilaisia – mutta In the Heat of the Nightin video sisältää opetuksen muillekin bändeille. Jos nimittäin budjettia ei ole, soittajat eivät ole kotonaan kameran edessä ja kiirettäkin pukkaa, less is more. Simppeli toteutus päihittää 6-0 rock-oopperan, jonka kässärissä on James Cameronin verran kunnianhimoa mutta toteutuksessa Djpaten resurssit. Ja jos muuta ei keksi, energinen soittovideo ei koskaan mene pois muodista.

Speksit

Kamera: Nikon D7000
Linssi: Nikkor 50 mm 1:1.8 D
Valaistus: 3 kpl LED-työvaloja Motonetistä á 9,90 euroa
Ajomatka: n. 100 km
Kuvausten kesto: 3,5 tuntia

Jussi kertonee myöhemmin blogissaan enemmän kuvausten teknisestä puolesta. Sinä puolestaan voit kipaista uuden EP:n minisaitille ja ladata kaikki kolme biisiä koneellesi täysin ilmaiseksi.

 

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä