Yön Polte

Rakkauden Ratapiha (2013)

yonpolte-promo-by-diego-cerveza

Yhdestä viime vuoden suurimmasta suomalaishitistä vastannut Yön Polte julkaisee toisen sinkkunsa lataus- ja suoratoistopalveluihin 19.4. Tällä kertaa pitsalaiva on ankkuroitu ja seilorit astelevat Rakkauden Ratapihan värivaloihin.

Syksyllä 2011 vaasalaisräppärit Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu isännöivät kotikaupungissaan helsinkiläistä Stigiä tämän keikkareissun jälkimainingeissa. Huvilakauden päättäjäisten kunniaksi päätettiin äänittää laulu, joka ristittiin Tyttö Sinä Olet Meritähdeksi. Kokoonpanon nimeksi tuli Yön Polte. Kappale julkaistiin helmikuussa 2012, ja kun YleX nappasi sen tuoreeltaan soittolistalleen, alkoi yhden viime vuoden suurimman hittibiisin tarina muodostumaan. Biisin tilastot vuodenvaihteeseen tultaessa olivat murhaavat: Spotifyn vuoden 2012 toiseksi soitetuin suomalainen kappale, YleXin toiseksi soitetuin kappale, yli 3 miljoonaa YouTube-katselukertaa…

Tyttö Sinä Olet Meritähden äänityksen ja hitiksi kohoamisen välillä oli kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon. Stigin menestys Uuden Musiikin Kilpailussa ja genrerajat rikkova Puumaa Mä Metsästän -sooloalbumi varmistivat ”Hermannin Herttualle” täyden keikkakalenterin ja valtaisat yleisömäärät. Keikkailu työllisti myös Kuningas Pähkinää ja Setä Tamua, joten muutamia festarikohtaamisia lukuun ottamatta Yön Poltteen kaikki jäsenet eivät koskaan sattuneet samaan paikkaan tai löytäneet yhteistä aikaa. Joulukuussa 2012 Kunkku ja Tamu julkaisivat 90-luvun televisiokaunottarelle omistetun Hei Scullyn, jonka humoristinen video pyörähti YouTubessa miljoonakerhoon kolmessa kuukaudessa.

Puhelinlangat ja nettiyhteydet Vaasan ja Helsingin välillä eivät kiireistä huolimatta katkeneet kokonaan. Kun Stig loppuvuodesta kuuli varhaisen demoversion eräästä Kunkun ja Tamun biisistä, ehdotti hän Yön Poltteen paluuta. Sehän sopi vaasalaisille, joten kappaletta alettiin suoraa päätä sovittamaan uuteen uskoon. Äänitykset tehtiin vuodenvaihteen molemmin puolin ja 19. huhtikuuta Kunkun, Tamun ja Stigin tarina saa lopultakin jatkoa.

Rakkauden Ratapiha on ladattavissa iTunesista ja kuunneltavissa mm. Spotifyssä ja YouTubessa 19.4. alkaen.

Tyttö Sinä Olet Meritähti (2012)

Yön Poltteen ensimmäinen biisi ”Tyttö sinä olet meritähti” ilmestyi digitaalisesti helmikuussa 2012.

Kuuntele biisi Spotifyssä
Osta iTunesista