Palmupuistikon Perjantainousut osa 13

Beastie boy Adam Yauchin kuolemaa on pahoiteltu ansioituneesti (lue esim. NRGM, Rumba) muualla intterwebissä, joten ei siitä sen enempää. Käytän Beastie Boysia kuitenkin aasinsiltana tämän viikon crossover-Perjantainousuihin.

Beastie Boys – Sure Shot

Beastie Boys ei ole koskaan ollut minulle elämää suurempi bändi. Hyviä biisejä riittää, mutten ole valvonut öitä pohtien Fight For Your Rightin merkitystä hip-hopille tai Tiibetin ihmisoikeustilannetta. Kolmikon ympärillä on kuitenkin jokin valtava sympaattisuuden aura, joka on vain kasvanut vuosien varrella. Ja hemmetti, nämä jannut ovat osoittaneet, ettei ikä todellakaan ole muuta kuin pelkkä numero! Ehkä juuri Beastie Boysin ikinuoren olemuksen takia MCA:n kuolema kirpaisikin niin monia.

Rage Against The Machine – Renegades Of Funk

http://www.youtube.com/watch?v=pPOMkdpBAoA

Rajuimpina räppivuosinani hyvin harva muun musiikkityylin edustaja läpäisi seulan, ja jos niin tapahtui, kallistuin enemmän elektroniseen musiikkiin kuin metalliin. Jotain sähkökitaralla soitettua räimettä huoneestani kuitenkin kantautui: House of Painin sinkkujen ”heviversiot”, Judgment Nightin soundtrack ja tietenkin Rage Against The Machine. Alleviivaan crossover-teemaa valitsemalla soittoon tämän Afrika Bambaataa -coverin.

Red Hot Chili Peppers – Suck My Kiss

http://www.youtube.com/watch?v=qwg-uClKtlU&ob

RHCP:n vanhimmat albumit menevät minulta yli hilseen ja uusimpiin en ole ehtinyt tutustua (niiden haukkuminen väljähtyneiksi alkaa olla jo levyarvostelijoiden vakiofraasi). Niinpä varsinainen lempparini chilipippureiden tuotannosta on 1999 julkaistu Californication. Nousutunnelmiin sopii kuitenkin parhaiten tämä hieman vanhempi funk-jyrä 21 vuoden takaa.

PS. Vaikka bändi ei niin napostelisi, Anthony Kiedisin muistelmateos on viiden southerncomfortin arvoista musaluettavaa. En taida enää muistaa kirjasta tarpeeksi varsinaista arvostelua varten, mutta toimikoon tämä suosituksena. Mars kirjastoon!

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä