Arkisto ajalta heinäkuu, 2012

Matkailu avartaa !

Aurinko on painunut horisontin taa värjäten taivaanrannan verenpunaiseksi. Galaktinen Toyota™ kiitää pimenevässä loppukesän yössä pitkin Keski-Suomen usvaisia teitä. Ratissa Kunkku P, tuo suomiräpin isä aurinkoinen, takapenkillä kaksi janoista sankaria, M79 (artist formerly known as Myyrä), sekä Setä Tamu a.k.a. Gerbyn Tiikeri. Kylmälaukussa laatuvirvokkeet, pussi Cheese Ballseja, stereoissa Miami Vicen soundtrack. Takataskussa nippu mahtavia muistoja ja hetkiä keikoilta – perjantaina Bar Lafka (Vantaa), lauantaina Metsäfestiwal (Mäntyharju). Kirsikkana kakun päällä ”asiallinen” juttuhetki Bassoradiolla Kultabassokerhon poikien kanssa..

Tämänkertaiseen podcastiin tallentui autenttinen hetki ikuisten pikkupoikien elämästä. Tervetuloa kyytiin ! …kiitos vielä yleisölle sekä kaikille ystäville, joita nähtiin viikonlopun aikana. Elämältä kaiken sain !

Kultabassokerhon haastattelun voit ladata tästä.  Sisältää muuten parit spesiaalibiisit, joten kannattaa kuunnella !

[podcast]https://www.palmupuistikko.fi/wp-content/uploads/2012/07/280712-Keikkaviikonloppu.mp3[/podcast]

Youtube piste com, sinne dj:t menneet on

Soittelin männä viikonloppuna ensimmäisen koko illan dj-keikkani. Arvostus yökerhojen residenttejä kohtaan vähintään kaksinkertaistui saman tien, tuon ammatin harjoittaminen illasta toiseen on kovaa työtä! Annan itselleni arvosanaksi 7,5 seuraavilla kehitysehdotuksilla:

1. Laita jalkaan mukavimmat, ei makeimman näköiset kengät
2. Hommaa vielä enemmän biisejä!
3. Opettele biisivalikoima paremmin, niin ehdit tarkkailla enemmän yleisöä
4. Tarkkaile enemmän yleisöä
5. Tarkista ettei auto loop ole päällä ennen kuin lähdet vessaan

Onneksi näiden yksityisbileiden yleisö oli mahtavan hauskaa sakkia eikä samalla lailla armotonta ja kärsimätöntä kuin sekalainen yökerhokansa saattaa olla. Sain monia biisitoiveita toteutettua ja soittajapojista pidettiin ensiluokkaista huolta.

Siirrytäänpä sitten tämän blogikirjoituksen self help -osioon. Musiikin(kin) saralla täytyy todeta, että netti ja erityisesti YouTube on huikea keksintö. Siinä missä me 90-luvun puolivälissä tuijotimme huuli pyöreänä videokasettia DMC-skaboista ja ihmettelimme ”kuinka hemmetissä se tuon tempun teki”, nyt tarjolla on lukemattomia videotutoriaaleja joissa taitavat deejiit jakavat osaamistaan. Tässä muutama lähde joista olen itse hyötynyt paljon.

DJ TechTools

http://www.youtube.com/user/eangolden

Ean Goldenin saitti on erikoistunut kontrollerismin eli MIDI-kontrollereita hyödyntävien performanssien kehittämiseen, mutta saitilta löytyy myös laitearvosteluja, artistihaastatteluja ja hyödyllisiä vinkkejä jokaiselle dj:lle.

DJ Angelo

http://www.youtube.com/user/DJAngeloUK

Angelon parasta antia ovat scratch-tutorialit. Allaoleva video ei kuitenkaan ole opetusvideo vaan kokoelma battle-temppuja. Angelo ei heitä bensaa formaattisotaan: kaveri hallitsee suvereenisti sekä vinyylisoittimet että uusimmat tietokonepohjaiset laitteet.

Agiprodj.com

http://www.youtube.com/user/agiprodj

Sympaattisten musakauppaukkeleiden videoita ei voi väittää taiteellisiksi, mutta mitä tahansa DJ- tai PA-laitetta sitten oletkin hankkimassa, he ovat todennäköisesti jo tehneet siitä asiallisen ja kattavan videoesittelyn.

Studio Scratches

http://www.youtube.com/user/studioscratches

Brittimimmi Short-E tekee miellyttäviä ja perusteellisia tutorialeja skrätsäämisen saloista.

Serato HQ

http://www.youtube.com/user/SeratoHQ

Scratch Live- ja Itch-ohjelmistojen tekijän laite-esittelyt eivät pärjää parhaille riippumattomien tiskijukkien videoille, mutta vastapainoksi Seratolla on resurssit tehdä lennokkaita showcaseja ja jututtaa Norman Cookin ja Questloven kaltaisia tosi tekijöitä.

Digital DJ Tips

http://www.digitaldjtips.com

Digital DJ Tipsillä on YouTube-kanavakin, mutta mielestäni saitin parasta antia ovat levyjensoittelun bisnes- ja kulttuuripuoleen liittyvät blogimerkinnät. Phil Morse saa niihin lisänäkökulmaa sivuston aktiiviselta foorumilta.

Opettelun iloa!

Kolme kohtaamista spurgun kanssa

Spurgu lehdessä

Entinen työkaverini Tuomo Luukkanen oli kirjoittanut sunnuntain Pohjalaiseen spurgun henkilökuvan (netissä on jutusta valitettavasti vain lyhennelmä). Tuomon empaattinen juttu ei ollut lajinsa ensimmäinen, mutta vaatii kanttia tarttua rantojen miestä olkapäästä ja pyytää tätä kertomaan elämäntarinansa. Se kertoi vaasalaismiehestä, joka dyykkaa ruokansa eikä ole käynyt suihkussa muutamaan kuukauteen. Ympäriltä on kuollut monta ystävää, mutta jos eläke riittää vain joko ryyppäämiseen tai syömiseen, mies valitsee ensimmäisen. Hän haaveilee lopettamisesta, muttei muista edellistä selvää päivää. Spurgu tuntee ohikulkijoiden pistävät katseet ja pyytää toimittajaa muistuttamaan ihmisiä, ettei hän ole vaaraksi kellekään.

Spurgu naapurissa

Kivenheiton päässä kodistani on parkkipaikka, jolla seisoo jo toista kesää peräkkäin spurgujen auto pitkässä parkissa. Aamuisella koirankusetuslenkillä joku oli juuri heräilemässä takapenkiltä, ja viimeistään alkuillasta auton äärellä on jo uusi nousu käynnissä. Koitan valita reittini niin etten osu samalle jalkakäytävälle spurgun kanssa. Pelkään että hän tulee rohisevalla äänellä pummimaan rahaa tai röökiä, mikä olisi epämiellyttävää. Tai sitten koiramme alkaa murisemaan hänelle (se spottaa humalaiset jo kaukaa), mikä puolestaan olisi minun kannaltani noloa. Harkitsen Risut-palstalle kirjoittamista: miksei poliisi, kaupunki tai pysäköinninvalvoja tee mitään? Kai jonkun vastuulla on viedä nuo pois häiritsemästä!

Spurgu netissä

Myöhään sunnuntai-iltana törmään Facebookissa vielä ryhmään nimeltä Hellsinki Sleepers. Jäsenet, joita on tällä hetkellä reilusti toista tuhatta, postaavat ryhmän sivulle valokuvia Helsingin bussipysäkeille, rappusille ja puistoon sammuneista ihmisistä. Jos näiden sleepereiden habituksesta voi jotain päätellä, suurin osa on ongelmakäyttäjiä ja loput ”kesämiehiä” joista Kuningas A on ottanut niskalenkin. Henkilöt eivät tiedä olevansa kuvattavana – hehän ovat taju kankaalla – mutta monet heistä ovat tunnistettavissa. Ryhmän kuvauksesta (BOTTOMS UP! DRINK TILL YOU DROP!!!) ja virnuilevista kommenteista minun on vaikea löytää yhteiskuntakriittistä twistiä, joten kai nämä on viihdykkeeksi tarkoitettu. En ole nettihuumorin suhteen todellakaan mikään mielensäpahoittaja, mutta haluaisin muistuttaa ihmisarvon kuuluvan myös spurguille. Vai onko Hellsinki Bumfights jo työn alla?

Palmupuistikon Perjantainousut osa 20

Pyöreitä lukemia täyttävä perjantailevyraatimme on tällä viikolla allekirjoittaneen alias M79:n käsissä. Teemaksi valikoitui vuodenaikaan sopiva kevytkenkäinen kesäpoppi, olkaa hyvä:

Samae Koskinen – Läski mulkku

Vihellyssoolo, hip hop -biitti ja tarina lapsuudenystävistä? Ennakkotiedot kuulostavat Anssi Kelan ja Kim Heroldin täsmäiskulta kesähittimarkkinoille, mutta tämän takana onkin taiderokkarin angstit hartioiltaan karistanut Samae Koskinen.

Matt & Kim – Let’s Go

The Soundsia kaksi ja puoli vuotta sitten Rytmikorjaamolla lämmitellyt brooklyniläisduo on värkännyt poppirallin, jolla on mielestäni edellytykset nousta MGMT:n Kidsin veroiseksi indiediskojen moukariksi. Persoonallisista videoistaan tutun kaksikon uutukainenkin on jotain ihan muuta kuin perinteinen soittovideo. Terveisiä vaan Volumen korisjoukkueelle, tehkää perässä!

Scissor Sisters – Baby Come Home

Scissor Sistersin kabareepyllistely ja falsettivinkuna aiheuttivat minulle aikoinaan melkoisen inhokkireaktion, mutta vuosia sulateltuani opin vähitellen ymmärtämään bändin hyvät puolet. Ja koska oluthan se tässä on mielessä, Baby Come Homen etikettivideo tuntuu erittäin kutsuvalta juuri nyt.

Wasa Connection videolla

Kotikaupungistamme pukkaa taas uutta musiikkivideota maailmalle. Katso Wasa Connectionin video tuosta ylhäältä ja lataa biisit täältä.