Arkisto ajalta maaliskuu, 2013

Jyväskylä!

Jyväskylän perjantai-ilta.. Kylläpä meitä hemmoteltiin! Mahtava vastaanotto Escapessa ja mukavasti väkeä paikalla, vaikka samana iltana kaupungissa esiintyi ainakin Jannika B, Karri Koira ja Scandinavian Hunks(!). Lisäpisteitä toi bäkkärin karaokelaitteisto – Setä kajautti mm. Frank Sinatran My wayn ja tottakai ikivihreän kotimaisen, Loirin Lapin kesän..  huhhuh! Kello on tätä kirjoittaessani 4.40 ja aamulla matka jatkuu kohti Helsinkiä, Kaapelitehdasta ja Tuborg Spring Breakia. Nähdään siis siellä. Kerran vielä isot kiitokset Jyväskylän jengille, we love you! p.s. Kuvien alta löytyy myös kohtalaisen levoton podcast.

Taikuutta

Tämän päivän Tsekkaa tää -suositus on parin vuoden takaista Looptroop Rockersia.

Magicin tunnelmassa, sanoissa ja videossa osuu juuri nyt kaikki kohdalleen, kun kuuntelen sitä aamuauringon paistaessa: ystävyyttä, reissaamista, iän tuomaa harkitsevuutta ja kiitollisuutta. Tähän voisi melkein kirjoittaa tilapäivityksen Tami-tyylillä: aloittaa herätyskellon pirinästä, jatkaa päivärutiineilla ja tiputella sekaan tuotemerkkien ja yhteistyökumppanien nimiä. Kyseinen meemi on kuitenkin jo sen verran puhkikulunut, että jätetään toinen #79 rauhaan.

Olen fiiliksissä tietenkin sen takia, että Kuningas Pähkinän ja Setä Tamun MAAILMANKIERTUE alkaa tänään. Helmi-maaliskuuhun osui kahden kuukauden tauko ja nyt homma jatkuu tuplakeikalla, joten ilmassa on tavallista enemmän odotusta. Emme sentään ole menossa Looptroopin vanavedessä mihinkään kehitysmaahan, ihan vaan Jyväskylän Escapeen ja Helsingin Kaapelitehtaalle. Ensi viikolla odottaa uusi merkkipaalu: ensimmäinen kerta, kun esiinnymme Vaasassa Rewell Centerin isolla lavalla. Nähdään viimeistään siellä!

Miljoona

Maya-inkkarien tuomiopäivän aattona julkaistu musavideomme Hei Scullystä on ylittänyt miljoonan YouTube-katselukerran rajan. Nöyräksi vetää. Kiitos Blindfire! Kiitos perhe ja ystävät! Kiitos Scully, Mulder ja Cancer man! Kiitos levy-yhtiö! Kiitos fanit!

Tsekkaa tää: Madeon Triple J Mix

Ranskalainen Madeon kuuluu tämänhetkisiin konemusiikkisuosikkeihini Calvin Harrisin ohella. Tuo nuoren Alfred J. Neumanin näköinen kaiffari tipautti juuri SoundCloudiin eräälle aussiradiolle tekemänsä miksauksen, josta näyttää tulevan melkoinen viraalihitti (140 000 soittoa, 7300 tykkäystä, yli 1000 kommenttia viidessä päivässä). Tsekkaa tää!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/82964169″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Biisilista löytyy täältä.

Q1-2013

Setä tuossa edellisessä artikkelissa jo kertoikin, että päivitysten puuttumisesta huolimatta Palmupuistikolla ei ole laiskoteltu. Tässä vuoden ensimmäisen kvartaalin kuulumisia täältä toimiston puolelta.

Keikat

Pähkinä on soitellut ja sopinut kesäkeikkoja kalenterin täydeltä. Näyttää siltä, että Suomen isoimmille festareille ei vielä näillä näytöillä päästy, mutta hieman pienempiä, silti tuhansien kävijöiden ulkoilmatapahtumia, on kalenterissa useampi kappale. Ei malttaisi odottaa!

PS. Ruudolfin ja Karri Koiran viime viikonlopun veto Fontanassa (kuva alla) oli aivan järkyttävän hyvä. Kiitosten ohella piti vähän marista kaksikon mukana kiertävälle Olli Palmuselle, että nyt kaveri nostit taustalaulajan/dj:n riman turhan korkealle. En taida parissa viikossa oppia soittamaan talkboxia JA akustista kitaraa…

ruudolf-karrikoira-fontana-vaasa

Dj-kamat

En saanut vielä hankittua uutta dj-konsolia, vaikka viime artikkelissa niin suunnittelin. Ehkä odottelen vielä sen verran, että Serato DJ alkaa toimimaan Vestaxin konsolin kanssa – näkeepähän mihin suuntaan Serato on softaansa kehittänyt.

Soittokoneeksi tuli kuitenkin hankittua uusi MacBook Pro. Kaikkihan tietää että muistipalikat ja kiintolevy kannattaa ostaa jostain muualta kuin Applelta ja ruuvata itse koneeseen, siinä säästää useita satasia. Hinnat alkaen -läppäristä tuli parinsadan euron lisäsatsauksella (16 GB muistia ja 256 GB SSD-levy) vakuuttavan nopea. Jos suunnittelet samaa, suomenkieliset ohjeet MacBook Pron päivittämiseen löydät vaikka tästä.

Merkkari

paita2013Paitakauppa on tosi vilkkaan syksyn jälkeen hiljentynyt. Meikäläisellä on piirustuspöydällä yksi uusi kuva, josta ainakin itse olen aika innoissani. Yritetään saada se pian tilattavaksi.

Matkalla Spotifyyn

Maalis-huhtikuun vaihteessa pitäisi laskujeni mukaan tipahtaa ensimmäiset myyntiraportit Record Unionin kautta kulkevasta biisimyynnistä. Kauan niitä on odoteltukin – kolmen kuukauden viive on nykyaikana raastavan pitkä.

YleX:n Popuutiset teki juttusarjaa digijakelusta ja kysäisi Sedältäkin parit kommentit. Linkit artikkeleihin löydät tästä ja tästä. Lähetimme nuo linkit myös Record Unionin väelle ja olivat kovasti mielissään. Positiivista palautetta pitäisi muistaa antaa useammin!

Mehän opettelimme koko jakelukuvion omaa musiikkiamme varten, mutta kevään aikana Palmupuistikko julkaisee myös erään toisen bändin tuotantoa. Älkää kuitenkaan alkako pommittamaan meitä demoilla, levy-yhtiön leikkiminen tuskin menee tätä pidemmälle 🙂

Spotifyn some-henkisestä uudistuksesta lisää sitten, kun päivitys on tavoittanut kaikki käyttäjät. Artistien ”seuraaminen” kuulostaa tervetulleelta päivitykseltä, muuten uudistus on saanut käyttäjiltä paljon haukkuja.

Perjantainousut

Kuten vakiokävijät ovat huomanneet, Spotify-soittolistamme ei ole hetkeen päivittynyt uusilla Perjantainousuilla. Dj-touhuista innostuneena allekirjoittaneella olisi kova hinku suositella porukalle musaa, mutten oikein tiedä mikä olisi paras tapa. Pitäisikö M79:n avata oma Spotify-, Twitter-, SoundCloud- tai Facebook-kanava? Ehkä aloitan kuitenkin ”kuratoinnin” täällä Puistikon suojissa. Kuratointi tarkoittaa suodattamista, harkittua keräilyä ja uuden sisällön luomista, joten koetan olla henkilökohtaisempi ja hitaampi kuin uusinta uutta raivokkaasti metsästävät hypetysblogit.