Arkisto ajalta kesäkuu, 2012

Uusimmat tuotoksemme nyt Spotifyssä

Iloisia uutisia Spotifyn käyttäjille: kevään uudet julkaisumme, Kuningas Pähkinän ja Setä Tamun Hiitti-ep ja Tamun soolobiisi Jos sä joskus päädyt Berliiniin löytyvät nyt Spotifystä. Linkit tekstissä johtavat suoraan biisien äärelle.

 

 

Keikkaraporttia

Tässä taas kiitokseksi pientä keikkaraporttia tuoreeltaan. Kiitos ystävät ja kiitos HulluPullo !  Nähdään taas pian kamut !

Eiköhän lähdetä porukalla Palmasiin kun syksy koittaa !

[podcast]https://www.palmupuistikko.fi/wp-content/uploads/2012/06/290612-Hullupullokeikka.mp3[/podcast]

 

 

Miten konemusiikkia pitäisi esittää?

Internetin musiikkisaiteilla on viime päivinä soudettu ja huovattu elektronisen tanssimusiikin, EDM:n, noususta stadionluokkaan ja isojen festareiden päälavoille. Suosittelen tsekkaamaan pohjustukseksi pari artikkelia.

– Ean Golden: ”Improvisointi ja vuorovaikutus puuttuu”
– Deadmau5: ”David Guetta on livenä pelkkä iPodeja soitteleva hölmö”
– Deadmau5: ”Nuppien vääntelyä, ei sen enempää”
– Mediaattori: ”Mistä elektronisen musan suosio johtuu?” (osana pitempää keskustelua)

Pikaisen YouTube-katsauksen perusteella supertuottajien lavapresenssi on tosiaan laimeaa sorttia. Ja ei, en nyt edes tarkoita Paris Hiltonin surullisenkuuluista dj-debyyttiä. Korkeintaan nostatuskohdassa toinen käsi nousee tervehdykseen (samalla kun toinen tunnustelee keikkapalkkiota taskun läpi). Oikein riehaantuessaan artisti saattaa nykiä biitin tahtiin ja käännellä jotain potikkaa äänipöydässään, mutta eihän sinne varttimailin päähän yleisöön näe mikä vaikutus kyseisellä nupilla mahdollisesti on biisin kulkuun. Juuri niin, rokkarit ja räppärit liikkuvat eri puolilla lavaa, mutta supertuottajaparka on nostettu korkeuksiin komentosillalle.

http://www.youtube.com/watch?v=dqQMinj_A1U

Miten teknojäbien väittely sitten meihin liittyy? Meillähän on keikkakokoonpanona hip-hopin pyhä kolminaisuus: kaksi MC:tä ja DJ. Seuraan tätä keskustelua, koska olen tavallaan itse samanlainen filmaaja kuin Guetta. Lavalla käytössäni olevalla Vestaxin DJ-konsolilla voisi tehdä vaikka mitä temppuja Kunkun ja Tamun taustoille; scratchata tai soittaa sampleja ja looppeja. Esimerkiksi näin:

Mutta enhän sitä tee, pausen painallus riittänee. Miksi näin?

Ensinnäkin siksi, että olen esiintyvänä DJ:nä täysin aloittelijatasoa. Biisien miksaaminen yhteen on tuttua kamaa, mutta en uskalla raastaa scratch-kokeiluilla eturivin tärykalvoja aivan vielä. Toiseksi biisimme etenevät perinteisten poppibiisien kaavalla, joten ei niihin sopisikaan liika choppailu, joka esim. dubstepissä on olennaista. Pojat ovat sen sijaan antaneet minulle mikin tuplauksia ja kertosäkeitä varten, ja tämä taustalaulajan rooli on mahdottoman mukava. Uskon myös siihen, että yleisö haluaa kuulla biisistä tunnistettavan version.

Erilaisten aparaattien käytöstä minulla on kuitenkin myös positiivista sanottavaa. Keikoilla käydessä on ollut mukava nähdä, kuinka paljon variaatioita bändit nykyisin keksivät live-esiintymisilleen. Esimerkiksi Palefacella oli vuosi sitten dj ja pari soittajaa, tänä vuonna kokonainen bändi. Looptroopin Embee on hypännyt dj-tiskiltä rumpujen taakse. Asa pystyy esiintymään yhtä lailla DJ Polarsoulin kuin ison bändin kanssa. Roope K:n samplerin/efektilaitteiden käyttö on aina mykistävän taitavaa. Perinteisiä soittimia käyttävät bändit puolestaan tuovat biiseihinsä taustanauhoilla lisää raitoja. Kuilu ”pelkkien suunaukojien” ja ”oikeiden soittajien” välillä kaventuu molemmista päistä vauhdilla.

EDM:n suhteen ehkä keksitään parempia lavaratkaisuja kuin rockfestareiden perussetti ”lava on tuolla, kaikkien on tuijotettava siihen suuntaan”. Esim. dj-koroke keskelle yleisöä? Tai kumipallossa yleisön yli pomppiva Skrillex?

Päivitys 28.6. klo 15: Kuin tilauksesta Sebu oli törmännyt netin syövereissä allaolevaan videoklippiin. Kumpiko nyt sitten lopulta on enemmän yleisön mieleen, käsien heiluttelu playbackina vai tämä vimmainen rämpytys?

http://www.youtube.com/watch?v=doFEQo8Hgck

Palmupuistikon Juhannusnousut

Vihdoinkin se on täällä. Nyt naatitaan ja rillataan ! Suomen suvi on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen, joten otetaan nyt kaikki irti, ennenkuin räntä taas piiskaa karvaisia poskia. Tosin henkilökohtaisesti jollain oudolla tavalla kaipaan talvea ja kävelyretkiä merenjäällä, kun pakkanen ja viima ahavoittaa jo valmiiksi uurteista lärvääni entistä karummaksi. Mutta älkää te rakkaat kamut välittäkö siitä nyt, sillä Setä tarjoaa kimaran kotimaista räppiä, jolla kesäinen mökkiwiikendi murahtaa käyntiin !

FBI : Syön Tänään

Rillaaminen on olennainen osa keskikesän karkeloita. Tämän tahdissa onnistut ! Jos oot kanankoipi tai liha ja halut syödyks tulla..

Edu Kehäkettunen & DJPP feat. Stig Dogg : Saanks mä murista sun muffinssiin

Hieno teos hienolla videolla höystettynä. Kaverit laittaa melkoista luonnenäyttelyä ja biisihän on klassikko.. p.s. Ollaan varovaisia muffinssihommien kanssa ettei satu vahinkoa..

Kunkku & Tamu : Kannut (Kesä 2011) Sedän Lomakohderemix

Noin vuosi sitten, kun julkaisimme Syksyllä Palmasiin EP:n, ajattelin, että täytyyhän kannuista nyt se pitbullfloridausherguettataiocruz -versiokin väsätä. Kerran vedettiin myös keikalla. Ensimmäisen ja viimeisen kerran. Oli sydäri lähellä sekä Kunkulla, että allekirjoittaneella, sen verran on tempoa tässä versiossa..HUH ! Voit muuten myös ladata biisin itsellesi Sedän Soundcloudista.

HAUSKAA JUHANNUSTA !

T. Setä

Tulevaisuus on NY

Bändikämppämme naapurissa majailee hämäriä jätkiä. Ovella tulijoita tervehtii Conan Barbaari ja sisältä heidän huoneensa näyttää sekoitukselta hemmoteltujen kakaroiden leikkihuonetta, sotahullujen kerhotilaa ja bändikämppää. Täydellinen mancave siis. Nuo kolme maanmainiota hyypiötä tunnetaan yhdessä nimellä Past Week ja he ovat juuri julkaisseet uuden EP:n kelpo elektropoppia. Kuuntelehan lätty läpi SoundCloudista tai Spotifysta.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/1926735″ height=”200″ iframe=”true” /]