Palmupuistikon Perjantainousut osa 14

Kesää odotellessa päräytetään parit gangstaräpit arkistoiden syövereistä. Kiillotetaan vanteet ja pistetään se luu pihalle. Kunkku kruizin! Paupau!

UGK – Da game been good to me

Etelän lahja maailmalle. Jo aikasemmin mainitsemien Lil half deadin ja Foesumin ohella UGK kuuluu autoni vakiotarjontaan musiikkirintamalla. Etelän herrojen koko tuotanto on niin täynnä timanttia että oli hemmetin vaikeata valita mitä raitaa hehkuttaisi. Tätä träkkiä on tullut fiilisteltyä ehkä liian vähän joten alan samantien korjaamaan tilannetta.

 

Rifleman – Boogie on

Muunmuassa Project blowed -kollektiivissa vaikuttanut Ellay Khule on repinyt itsestään Rifleman sivupersoonan gangsterimmalle soundilleen. En tiedä onko aika kullannut itselle tuon Riflemania levyn hemmetin legendaariseen loistoon mutta jos se vieläkin toimii niin ei pysty valittamaan. Suosittelen tarkistamaan myös dokumentin herran meiningeistä. Thats how players roll vaikka yllättäen yhtään musiikkivideota Riflemania levyltä ei löytynyt.

Rappin 4 Tay – Players club

Puhutaan playereistä niin tätä kutumusaa ei voi ohittaa. Todella silkkistä soundia vuosien takaa. Silkkisyyden voi päätellä jo pelkästään siitä että 4tayn ensimmäiset viralliset räpit on nauhoitetttu vierailemalla (muistaakseni, korjatkaa jos olen väärässä) Too Shortin levyllä.

Olen koettanut kuunnella 4tayn kahta vuonna 2011 tullutta levyä mutta hankala siitä on fiilistä hakea koska on niin tottunut kuulemaan näitä silkkisiä gangsteriballadeja. Too shortin tuotannolla on samainen vaikutus itselle joten yhtäläisyyksiä on näyttävästi enemmänkin.

Hauskat vkonloput, stay safe, Kunkku kuittaa!

avatar Pekka Karppinen, alias TKK, alias Kuningas Pähkinä. Vaasan henkinen kaupunginjohtaja. Muut kirjoitukset käyttäjältä