Arkisto ajalta tammikuu, 2013

Jään yli soundcheckiin

Paras vuodenaika on täällä ! Joo joo, tiedetään tiedetään. Talvi on p*rseestä ja niin edelleen. Korjataan : Sedän mielestä Paras vuodenaika on täällä ! Podcastejani kuunnelleet ovat varmasti tietoisia Sedän ehkä hieman oudosta harrastuksesta, nimittäin talvisista patikoinneista pitkin merenjäätä. Puheliaana ihmisenä minun on välillä vaikea olla hiljaa edes näillä retkillä ja puheripulin yllättäessä tapaan välillä nauhoittaa höpinöitäni ja jakaa ne teidän kanssa täällä Puistikolla. Nämä tallenteet ovat meikäläisen tapa pitää jonkinlaista päiväkirjaa, tottakai bändin tekemisistä, mutta myös muistakin asioista. Voi olla, että niitä on sitten joskus kiikkustuolissa mukava kuunnella.

IMG_6027

Merenkurkun ainutlaatuinen saaristo tarjoaa aivan hillittömät mahdollisuudet liikkua luonnossa ympäri vuoden. Tällä kertaa määränpäänä oli keskusta, kohteena yökerho Fontana ja siellä tapahtuva soundcheck illan keikkaa varten. Keli oli hieman harmaa ja tuiskuinen, joten jätin kuvat ottamatta. Sen sijaan tarjoan teille podcastin lisäksi gallerian viime viikolla ottamiani kuvia saman reitin varrelta.

Artikkelin lopusta voit striimata podcastin tai vaikka tallentaa sen mp3-filenä luuriisi mikäli kapistus ei tue flashia. Olkaapa ystävät hyvät !

Kotiareenalla

Meidät kutsuttiin esiintymään Vaasan Sportin kannattajayhdistyksen Red Armyn 25-vuotisjuhliin yökerho Fontanaan ja sinnehän lähdettiin tottakai enemmän kuin mielellään ! Olipa mahtava fiilis, suurkiitos Red Armylle , tekniikan ylipäälliköille ja tietysti yleisölle ! Vastaanotto veti sanattomaksi ♥ Uskomaton tunne, kun yleisössä näkee iloisia kasvoja, positiivista fiilistä ja hyvää meininkiä ! Kuvista kiitos blindfire-Jussille ja Wasa Catseille kiitos bäkkäriseurasta !  Grrrrrrr…. (Oppa DJ Jocka style !)

Äänittelin teille vielä pienen podcastin, jossa puran hieman keikkatunnelmia tuoreeltaan. Sen voi kuunnella tuosta gallerian alapuolelta. Hyvää yötä tai huomenta ! Tai vaikka sunnuntaita !

Matkalla Spotifyyn, osa 4,5

Olemme saaneet Matkalla Spotifyyn -juttusarjasta positiivista palautetta, sekä verkossa että kasvotusten. Kiitos siitä, ilmeisesti teemme työtä jolla on tarkoitus.

Tällä hetkellä seuraamme henkeä pidätellen Hei Scullyn lukemia Spotifyssä ja YouTubessa, mutta digimyynnin tilastoista ja tilityksistä ei ole vielä hetkeen kerrottavaa. Olemme sillä aikaa tehneet skitsofreenisesti julkaisusopimuksia itsemme kanssa, koska firman ja luonnollisten henkilöiden väliset sopimukset rojalteihin ym. liittyen on syytä laittaa mustalla valkoiselle. Sopparikuvioista lisää myöhemmin.

Tässä pienenä välipalana muutama digijakeluun liittyvä uutinen sekä linkkejä, keitä verkossa kannattaa seurata, jos musiikkibisnes kiinnostaa.

Voiko mp-kolmosen myydä käytettynä?

Kirjoja Amazonista, biisejä iTunesista, lehtiä Newsstand-sovelluksista… ihmiset käyttävät parhaillaan suuria summia sellaisiin kokoelmiin, joiden jälleenmyyntiarvosta ei ole mitään tietoa. Saako tiedostokokoelman testamentata tai myydä toiselle? Toisissa palveluissa jo DRM estää sisällön luovuttamisen toiselle, toisissa ei. Missään tapauksessa perusteeksi luovuttamiskiellolle ei kelpaa, että ”käyttöehdoissa sanotaan näin”. Suosittelen lukemaan alustukseksi tämän Pekka Gronowin blogikirjoituksen.

Äänitteiden kokonaismarkkina pienessä kasvussa

Musiikkituottajat olivat valinneet uutisensa kärjeksi sen, että äänitteiden kokonaismyynti on pitkästä aikaa kasvussa. Fyysisten levyjen myynti jatkaa alamäkeään, mutta digitaalisten kova kasvu vääntää kokonaisuutta jo ylöspäin. Tiedostojen myynti kasvoi 16 ja Spotifyn kaltaisten tilauspalvelujen maksamat korvaukset 57 prosenttia! Ruotsissa vauhti on tätäkin kovempaa. Englannissa puolestaan iso levykauppaketju HMV on menossa nurin. Tikulla silmään sitä joka ceedeitä muistelee.

IFPI:n tilastoista sattui silmään, että musiikkivideoiden (DVD ja BluRay) myynti oli kyykännyt lähes 40 prosenttia. Olisiko Teoston ja TTVK:n fokus syytä olla chisugaten sijaan siinä, että YouTube saataisiin maksamaan edes jotain tekijänoikeuskorvauksia? Pekka Gronowin blogissa lisää tästäkin aiheesta.

MySpace uudistui

Ymmärsinkö nyt oikein, että uusi MySpace nollaa käyttäjien aikaisemmin solmimat yhteydet? Kirjauduin nimittäin piiiitkästä aikaa Vapaapudotuksen tunnareilla sisään ja vastassa oli hämmentävä leiska ja typötyhjä kaverilista. Eiköhän tää ollut viimeistään tässä. Tilalle suosittelemme SoundCloudia.

Seuraa heitä

Sen kunniaksi, että jäsenemme ”KunkkuP” on päättänyt siunata läsnäolollaan myös Twitteriä, annan nämä digitaaliseen musiikkiin liittyvät lukusuositukset Twitter-linkkeinä. Jos twiittailu ei maistu, löydät varmasti linkin myös kaverin blogiin/kotisivulle.

Bob Lefsetz (@Lefsetz)
Lefsetz kirjoittaa lähes päivittäistä uutiskirjettä – kyllä, jengi käyttää sähköpostia näihin hommiin vielä vuonna 2013 – musiikkibisneksen koukeroista. Vaikka musabisnesveteraani puhkeaa välillä pitkiin muisteluihin, kuinka biisi X teki vuonna Y häneen ikuisen vaikutuksen, uutiskirje on kaikkea muuta kuin menneisyydessä roikkumista. Muutoshaluttomat levy-yhtiöt ja ahneet promoottorit saavat Bobilta armotonta kritiikkiä.

Jay Frank (@futurehitdna)
Muistaakseni se oli Tamu, joka suositteli Jay Frankin kirjoittamaa FutureHit.DNA-kirjaa jo pari vuotta sitten. En ole saanut tätä hitin tankkaamiseen opastavaa kirjaa vieläkään käsiini, mutta Frank menee jo eteenpäin yrittäessään ymmärtää, mikä saa ihmiset rakastumaan tiettyihin biiseihin.

Digital Music News (@digitalmusicnws)
Musiikkiteollisuuden uutisia, lähinnä Yhdysvaltain näkökulmasta.

Antti Isokangas (@AnttiIsokangas)
Hieman viestintää, vähän musiikkia, ripaus bisnestä. Skaala on laaja, mutta Isokangas harvoin postaa skeidaa.

PaidContent (@paidContent)
PaidContent käsittelee artikkeleissaan enimmäkseen mediaa ja kirjoja, mutta jo saitin nimi – miten saada yleisö maksamaan digitaalisesta sisällöstä – paljastaa, että musamiehenkin on syytä tutustua.

+1

Digital Audio Insider
Record Unionin ylläpitäjien suosituksista löytyi tämä David Harrellin saitti, joka päivittyy harvakseltaan, mutta sisältää tuoreelle musiikkimogulille tuhdin arkiston tutustuttavaksi.

– – –

PS. Aikaisemmat Matkalla Spotifyyn -kirjoitukset tästä

– – –

PPS. Minua voi seurata Twitterissä nimellä @mikonen. Palmupuistikon, Sedän ja Kunkun kaikista aktiviteeteista lähtee lintulandiaan automatisoitu virta tunnuksella @palmupuistikko

Keikkakevät räjähti käyntiin !

Vaikka viikko sitten jo lämmiteltiin eräissä yksityiskekkereissä, virallisesti Puistikon poikain tulikuuma keikkavuosi 2013 aloitettiin tällä kertaa Kankaanpäästä. Sielläpä en ole sitten muistorikkaiden armeija-aikojen vieraillutkaan ja Niinisalon Varuskunta -kyltin ohitushetkellä Alik. Tammisen mielen valtasi kauhunsekainen nostalgia. Tai jotain sinnepäin.

Keikka nautiskeltiin läpi, yleisö tuntui viihtyvän paremmin kuin hyvin ja niin uusi, kuin vanhakin tuotanto raikui Satakunnan yössä ! Lämmin kiitos ihmiset, toivottavasti nähdään pian uudestaan ! Tässä vielä teille kuvallista todistusaineistoa, sekä artikkelin lopusta löytyvä hieman sekava podcast, jossa vierailevat myös tekniikan pojat. Valomiehemme muuten paljasti kuulleensa mm. Yön Kuninkaat 2 ja Tuu mun autoon -kappaleet viimeksi joskus 10-11 -vuotiaana ! Pelottavaa.. Kiitos muuten vaan jannuille, oli hyvät kelit lavalla.. Tästä on hyvä jatkaa ensi Lauantaina Vaasan Fontanassa Red Armyn 25-vuotisbileissä !

Sedän Uudenvuoden Tervehdys

Gerbyn TalviSedälle iski puheripuli. Lääkitsin sitä niputtamalla viime vuoden ja puhumalla myös hieman tulevasta. Syvälliseksi meni, mutta ei se mitään. Saahan sitä mies tuntojaan purkaa vai mitä ? Hyvää tätä vuotta kaikille !