Palmupuistikon Perjantainousut, osa 6

Taas on viikko vierähtänyt ja on Tamun vuoro tarjota kolmen kappaleen kimara keväistä tunnelmaa perjantain ratoksi. Täytynee heti alkuun mainita, että varmastikaan monen mielestä tällä kertaa tarjoamani teokset eivät ainakaan kaikki ole sitä nostattavinta poljentoa, mutta itselleni nämä biisit tarjoavat roppakaupalla nostalgisia fiiliksiä 2000-luvun alkupuolelta. Muistot palaa aikoihin, jolloin kierrettiin ahkerasti Suomea ja vähän Ruotsiakin silloisen bändini, Firevisionin kanssa. Taidettiinpa näistä biiseistä ottaa aika reippaasti vaikutteitakin silloiseen musiikkiimme, jota tuohon aikaan Artun kanssa tehtiin. Terkkuja vaan Artulle Helsinkiin sinne studion syviin syövereihin, samalla matkalla taidetaan olla edelleen ! Nauttikaahan biiseistä, hauskaa perjantaita !

Daft Punk : One More Time

Suorastaan käsittämätön kappale Discovery -levyltä, joka naksautti aivoni musiikillisesti täysin uuteen asentoon. Filtteripumppauksen esi-isä, sekä kokonaisuus, joka kuulostaa edelleenkin erittäin tuoreelta. Tällä jos jollain pyörähtää viikonloppu käyntiin !

Zoot Woman : Holiday Home

http://www.youtube.com/watch?v=HjygHXYav1U

Tämän orkesterin Living In A Magazine -lätty niin ikään räjäytti aikoinaan tajuntani. Valitsemani biisi ei todellakaan ole mikään party-leka, mutta itselleni toimii erittäinkin hyvin myös sellaisena. Minulle albumi on nimenomaan kevätlevy, jonka kaivan joka ikinen kerta esiin, kun koirankakka alkaa tuoksahdella pientareilla. Elektroninen musiikki on varmasti yksi nopeiten kehittyvistä musiikkigenreistä, mutta tämän levyn soundi se vaan kestää isältä pojalle. FRESH !

Air : Cherry Blossom Girl

Olen aina ollut kaksijakoinen Air -fani. Bändi on tehnyt mielettömän upeita biisejä, mutta myös käsittämätöntä kakkia. Kaikilta bändin levyiltä löytyy mielestäni niin sanotusti både och, kuten myös Talkie Walkie -levyltä, jolta tämä kappale löytyy. Ainoastaan The Virgin Suicides -soundtrack on mielestäni kokonaisuutena erittäin hyvä. Tämä biisi kuuluu luonnollisesti niihin penaalin terävimpiin kyniin. Tämäkään ei ole niitä kotibileiden riehakkaampia numeroita, mutta miettikääs kappaletta tähän tapaan :  Perjantaisen kirpeän kevätillan viimeiset auringonsäteet värjäävät olohuoneen peräseinän oranssiksi, takassa loimuaa tuli, lasi hyvää punaviiniä (tai konjakkia, tai kyllä bissekin käy.. tai tsin tonik, tai… nojoo…), istut mukavassa tuolissa ja tämä kappale soi pehmeästi täydellisyyttä hipovassa stereosetissä… aaaah !

Palmupuistikon Perjantainousut on saatavana myös Spotify-soittolistana. Klikkaa Subscribe-nappulaa niin saat joka perjantai täydentyvän listan Spotifyysi.

avatar Mikko Tamminen on musiikkituottaja, jonka kappaleita on kuultu mm. Suomen, Saksan, Japanin ja Etelä-Korean hittilistoilla. Muut kirjoitukset käyttäjältä