Fu-Tourist – edellä aikaansa?

Voiko musiikki syntyä väärään aikakauteen? Tämän päivän musiikkitarjontaa kuunnellessa tulee väistämättä mieleen, että Fu-Touristille kävi juuri niin. Se sukupolvi, joka nyt loikkii sujuvasti elektronisen musiikin ja popin välillä, taisi olla kymmenen vuotta sitten vielä lastenmusiikin kuluttajia. Toisaalla Rantarock-krapulaa lusinut dance-kansa ei täysin ymmärtänyt The Universe Is For Usin melankolisia puolia ja hienovaraisia viittauksia 80-luvulle.

Väärällä aikakaudella viittaan siihen, että juuri nyt Fu-Touristin kaltainen elektropop olisi kuumaa kamaa. Ensimmäisen kerran Fu-Tourist palasi mieleen nelisen vuotta sitten, kun kuuntelin äiteen kellarista platinaa myyneeksi teini-idoliksi singahtanutta Owl Cityä. Tällä hetkellä soitto- ja latauslistoilla puolestaan kukkoilee norjalainen Donkeyboy, jonka musiikki on täyttä purkkaa, mutta herkullisen tarttuvaa sellaista.

Fu-Touristin ura jäi yhteen albumiin, mutta onneksi Jori Sjöroos on sittemmin saanut palkkionsa PMMP:n biisintekijänä sekä indie-piirien jumaloiman Magenta Skycoden kipparina. Muistaakseni jossain uudemmassa haastattelussa hän kuulosti hieman vaivautuneelta koko Futu-proggiksen suhteen. Toivottavasti morkkis johtui Fu-Touristin ympärille (muiden rakentamasta) hypestä, sillä biisit ovat vielä kuranttia kamaa. Itsellä The Universe Is For Us löytyy levyhyllystä ihan täyteen hintaan ostettuna, valitettavasti Spotifyssä sitä ei ole. YouTube tarjoaa kuitenkin ensiapua:

http://www.youtube.com/watch?v=TutKRpICYFU

http://www.youtube.com/watch?v=efvqQoL8vbI

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä