Yrittäjät alkutaipaleella

Kuten aikaisemmasta kirjoituksesta voit lukea, perustimme Pekan kanssa osakeyhtiön joka kuivaisi, paketoisi ja kaupittelisi luovuutemme kukat. Toistaiseksi kaikki on sujunut kivasti.

Palmupuistikko Oy:n perustaminen ei ole ihan se tyypillinen yrittäjyystarina, sillä tiesimme mitä haluamme tehdä emmekä tarvinneet ulkopuolista rahoitusta. Niinpä kierros yritysneuvojien, starttirahan ja lainan perässä jäi tyystin tekemättä. Kirjanpitäjään otimme yhteyttä kuitenkin heti ensimmäiseksi, ja Janne Pretaxilta kävi kanssamme läpi yrityksen perustamispaketin lomakkeet kohta kohdalta. Lappu menikin kaupparekisteriin läpi ekalla kerralla.

Ennen kuin perustamispaperit voi lähettää, osakepääoma (minimi 2500 €) tulee olla maksettuna yritykseen. Niinpä lampsimme Alatorille avaamaan pankkitiliä. Sirkka kuunteli puolituntisen stand up -vuoropuhelumme aiheesta ”mitä yrityksenne tekee?” ja avasi sitten meille Nordean halvan ja yksinkertaisuudessaan fiksun peruspaketin: molemmat pääsevät henkilökohtaisesta verkkopankistaan näkemään tiliotteen ja maksamaan laskuja. Otimme myös pankkikortin, jolla maksaa keikkamatkojen bensoja ynnä muita kuluja.

Mainoskirjeitä, -sähköposteja ja -puhelinsoittoja alkoi tulemaan heti kun perustamispaperi oli käsitelty PRH:ssa. Osa on kaupitellut aika erikoisia palveluja, mutta selkeisiin kusetusyrityksiin emme ole törmänneet. Ja kontaktien määrä on pysynyt aisoissa.

Ainoa verenpainetta nostanut mutka matkaan tuli kännykkäliittymän avaamisessa. Meillä oli jo nimet paperissa ja ylihuomenna aukeava SIM-kortti taskussa, kun ”Elämä on” -operaattori ilmoitti kirjeitse 500 euron vakuusmaksusta. Viis hunttia etumaksua kympin kuukaudessa maksavasta liittymästä??? Ilmeisesti uusia firmoja kohdellaan varmuuden vuoksi kuin rikollisia, koska niistä ei löydy vielä tarpeeksi track recordia Asiakastiedosta. Onneksi Elisalta löytyi joustavampi politiikka ja atleettinen yritysmyyjä Pasi, joka kytki liittymän rivakasti.

Verokarhun heräämistä jouduimme odottelemaan kuukauden verran. Vaikka olimme ilmoittaneet, että haluamme tehdä alv-ilmoitukset neljästi vuodessa, joku kesähessu oli syöttänyt tiedot niin että alveja pitäisi tilittää kuukausittain. Tämä toisi meille turhia häslinkiä, sillä toiminta on vähäistä ja siitäkin leijonanosa, keikkapalkkiot, on arvonlisäverotonta. Pekka kävi romahduksen partaalla kuunnellessaan verottajan puhelinpalvelun pimputusta, mutta kunhan oikea ihminen saatiin langan päähän, asiat järjestyivät.

Eipä siinä muuta, so far so good! Galaktinen Toyota jatkaa keikkamatkailua syksyllä, joten tilitapahtumiakin kertyy. Palaamme yrittäjyysblogiin viimeistään pahaenteisesti nimetyssä jaksossa Palkan sivukulut osa 666.

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä