Palmupuistikko Osakeyhtiö

Olemme Pekan kanssa nimittäneet päämäärättömiä autoilujamme ”yhtiöajeluiksi” jo ties kuinka pitkään, koska niiden aikana yleensä juonitaan keikkoja, biisejä tai muita ”yhtiöömme” liittyviä asioita. Nyt lainausmerkit voi poistaa, sillä meillä on firma! Palmupuistikko Oy sai nimittäin syntymätodistuksensa patentti- ja rekisterihallitukselta tänään.

Tätä blogia pitempään seuranneet ovat lukeneet sekä Tamulta että meikältä ylistystä musiikin harrastamiselle, joten miksi jätkät nyt heittäytyvät noin kaupalliseksi?

Jos totta puhutaan, viimeisen 13 kuukauden tapahtumat ovat olleet täysi yllätys. Itse olin jo totuttelemassa ajatukseen, että keikka-auto ei lähde enää mihinkään ja biisintekokin kuihtuu vähitellen kotistudionäppäilyksi. Sitten tuli pienimuotoinen keikka-reunion Pekan sidekickinä Leipiksellä, jätkien Syksyllä Palmasiin ja lopulta syksyllä ISO reunion loppuunmyydyssä Amarillossa. Kun Tyttö sinä olet meritähti vielä jysähti valtakunnalliseksi hitiksi, olemmekin nyt tilanteessa jossa keikkaa tarjotaan niin paljon kuin ehdimme tehdä. Ja koska keikkailu on tällä hetkellä hemmetin hauskaa, mehän tehdään.

Nyt perustetun firman kautta voimme laskuttaa keikat sotkematta kenenkään henkilökohtaista veroprosenttia, ja keikkaa tarjoava tahokin tietää olevansa tekemisissä bändin kanssa ilman välikäsiä. Loppujen lopuksi tämä on juuri sitä omakustannemeininkiä josta vuonna 2001 lauloimme, perkeles! Tehdään vain homma tällä kertaa oikein sen sijaan, että kiikutetaan ensin levyjä pikkukauppoihin ja unohdetaan sitten hakea rahat…

Suhteemme virallistamisen myötä Palmupuistikon blogikirjoituksiin saattaa tulla uutta näkökulmaa. Emme ole kasvuyritys tai mediaseksikäs start-up, mutta tulemme kirjoittelemaan uuden yrittäjän arjesta sikäli kun mielenkiintoisia juttuja tulee vastaan. PS. Huomio kaikki hakemistopalveluyrittäjät, jotka olette vielä vapaalla jalalla: meille ei kannata soitella!

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä