Palmupuistikon Perjantainousut, osa 5

Päätin pistää aika kesäiset ”nousut”, koska kevät vihdoin ilmoittaa olemassaolostaan. Ei mitenkään yllättäen musiikkisuuntaus menee Yhdysvaltojen vasemman käden puolelle. Skipataan Snoop Doggit sekä Chronicit ja katsellaan pikkaisen tuntemattomampaa kauraa läpi. G-funk, we funk!

Lil Half Dead – Had 2 Be A Hustla

Kaikki suvussa. Lil Half Dead on ehkä artisti jota olen kuunnellut eniten elämäni aikana. Herrahan on Snoopille ja Nate Doggille sukua joten ei tule yllätyksenä varmaan kenellekään että ollaan äärimmäisen sulavilla gangsterivesillä tämän raidan kanssa. Herran ensimmäinen levy The Dead Has Arisen on kokonaisuutena legenda, muut levyt voi kuunnella omalla riskillään. Kunkulta viisi tähteä viidestä.

Foesum – Runnin’ Game

Tikulla silmään joka vanhoja muistelee, mutta pakkohan tätä soundia on mehustella huolella. Foesum pomppaa maailmankartalle Los Angelesin Long Beachilta samoin kuin moni muukin samaa soundia hierova konkari. 808-basareja, vinkunaa, pomppivia autoja ja flanellia enemmän kun Cobainin kaapissa. Omasta mielestäni bändi olisi ansainnut huomattavasti enemmänkin huomiota räppipiireissä.

Above The Law – Black Superman

Above The Law, what can you say? Hemmetti itse lasken tämän bändin samaan kastiin NWA:n kanssa legendaarisuudessaan. Säästin gangstereimman träkin viimeiseksi ja tämän tahdilla onkin kingiä lähteä kohti studiota. Murder Rap olisi ollut ehkä se kovempi träkki, mutta tuntuu että tämä sopii letkeämpänä tähän seuraan paremmin.

Puistikoilta audi ja pitäkäähän hyvät viikonloput.

Kung Pungen.

ps Too Shortin levy josta viimeksi mainitsin tuskin ansaitsee suurempaa toitotusta. Silti annan levylle vielä option yllättää ja kommentoin vasta kun on jotain sanottavaa asiasta.

Palmupuistikon Perjantainousut on saatavana myös Spotify-soittolistana. Lukijapalautteen perusteella päivitämme listaa jatkossa useammin kuin kerran viikossa ja keräämme parhaat palat blogiin.

avatar Pekka Karppinen, alias TKK, alias Kuningas Pähkinä. Vaasan henkinen kaupunginjohtaja. Muut kirjoitukset käyttäjältä