Palmupuistikon Perjantainousut osa 23

Alkamaisillaan oleva viikonloppu vierähtää minun osaltani Rovaniemellä Rockfutiksen SM-turnauksessa FC Volumen vihreässä pelipaidassa. Tämä on peräti toinen kerta tänä kesänä kun vedän nappikset jalkaan, joten tulospuolella odotukset eivät ole järin korkealla – mutta kisaturistinkin rooli käy! Tulevan urheilusuorituksen kunniaksi Perjantainousuissa soi korkeaoktaaninen tsemppausmusiikki, kuitenkin ne ilmiselvät eyeofthetigerit väistäen.

Sweatmaster – Animal

Sweatmaster kipuaa vaasalaisbaarin lavalle ja takoo muutaman biisin Suomen parhaaksikin haukutulla live-meiningillä. Kun yleisö jo haukkoo henkeään, bändin lihaskimppu kitaristi nostaa silmälasit nenältään vahvistinkaapin päälle turvaan ja sanoo ”no niin, nyt aletaan kunnolla SOITTAAN”. Säätänä soikoon, hieno mies.

 The Prodigy – Smack My Bitch Up

Tappeluteknon uranuurtajalta The Prodigyltä voisi heittää soittolistalle melkein minkä tahansa biisin. Valitsin Smack My Bitch Upin puhtaasti siksi, että videolla on sopivasti kuvattu reittini takaisin iltabileistä hotelliin.

Foo Fighters – Everlong

Daven katalogista löytyisi suoraviivaisempiakin rynkytyksiä, mutta tällä biisillä on minulle ja Paatille erityinen merkitys. Olemme jo kymmenen vuotta reissanneet toiseen sporttiseen viikonlopunviettoon, nimittäin Salibandyn Rock-SM:ään. Aina aamuyöstä turnauskaupungin valojen lähestyessä Paati alkaa kiemurtelemaan jännityksestä tuolillaan, ja muutamaa minuuttia myöhemmin sanoo ”laita jo se biisi”. Siitä seuraa neljän minuutin mittainen ilmarumpu- ja kitaraesitys hyytävällä karjunnalla varustettuna, ja pian paikallisen salibandyareenan pihaan purkautuu henkilöautollinen äärimmäisen latautuneita jätkiä.

Palmupuistikon Perjantainousut löytyy myös Spotify-soittolistana. Jos sen sijaan olet etsimässä todella kovaksikeitettyjä sporttibiisejä, käytä tätä Volumen blogissa joukolla laadittua listaa. Pump up the jam!

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä

Vanhempi: Uudempi: