Palmupuistikon Perjantainousut osa 23

Alkamaisillaan oleva viikonloppu vierähtää minun osaltani Rovaniemellä Rockfutiksen SM-turnauksessa FC Volumen vihreässä pelipaidassa. Tämä on peräti toinen kerta tänä kesänä kun vedän nappikset jalkaan, joten tulospuolella odotukset eivät ole järin korkealla – mutta kisaturistinkin rooli käy! Tulevan urheilusuorituksen kunniaksi Perjantainousuissa soi korkeaoktaaninen tsemppausmusiikki, kuitenkin ne ilmiselvät eyeofthetigerit väistäen.

Sweatmaster – Animal

Sweatmaster kipuaa vaasalaisbaarin lavalle ja takoo muutaman biisin Suomen parhaaksikin haukutulla live-meiningillä. Kun yleisö jo haukkoo henkeään, bändin lihaskimppu kitaristi nostaa silmälasit nenältään vahvistinkaapin päälle turvaan ja sanoo ”no niin, nyt aletaan kunnolla SOITTAAN”. Säätänä soikoon, hieno mies.

 The Prodigy – Smack My Bitch Up

http://www.youtube.com/watch?v=0BpfydZdTE0

Tappeluteknon uranuurtajalta The Prodigyltä voisi heittää soittolistalle melkein minkä tahansa biisin. Valitsin Smack My Bitch Upin puhtaasti siksi, että videolla on sopivasti kuvattu reittini takaisin iltabileistä hotelliin.

Foo Fighters – Everlong

Daven katalogista löytyisi suoraviivaisempiakin rynkytyksiä, mutta tällä biisillä on minulle ja Paatille erityinen merkitys. Olemme jo kymmenen vuotta reissanneet toiseen sporttiseen viikonlopunviettoon, nimittäin Salibandyn Rock-SM:ään. Aina aamuyöstä turnauskaupungin valojen lähestyessä Paati alkaa kiemurtelemaan jännityksestä tuolillaan, ja muutamaa minuuttia myöhemmin sanoo ”laita jo se biisi”. Siitä seuraa neljän minuutin mittainen ilmarumpu- ja kitaraesitys hyytävällä karjunnalla varustettuna, ja pian paikallisen salibandyareenan pihaan purkautuu henkilöautollinen äärimmäisen latautuneita jätkiä.

Palmupuistikon Perjantainousut löytyy myös Spotify-soittolistana. Jos sen sijaan olet etsimässä todella kovaksikeitettyjä sporttibiisejä, käytä tätä Volumen blogissa joukolla laadittua listaa. Pump up the jam!

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä

Vanhempi: Uudempi: