PartyCloud: dj-levysoitin selaimessa

Ennakkovaroitus lukijoille: olen ollut viime päivät aika dj-päissäni joten blogiin saattaa ensi viikolla ilmestyä laitevertailua ja muuta pähkäilyä nuppienvääntelyn jalosta taidosta. Tässä kuitenkin vinkki, joka on tarkoitettu ennemminkin kotibileiden soittolistan laatijalle kuin ammattimaiselle tiskijukalle.

partycloud

PartyCloud on dj-softa, joka tarvitsee toimiakseen ainoastaan nettiselaimen ja -yhteyden. Soitettava kama tulee SoundCloudin miljoonien biisien kokoisesta kirjastosta ja on valmiiksi analysoitu tempon ja beatgridin osalta. Soittimen keskellä on mikseri: EQ, linjaliu’ut ja crossfader, minkä lisäksi kummassakin dekissä on pikavalinnat kolmelle eripituiselle loopille ja kolmelle efektille. Kaiken kaikkiaan hyvin tutun näköinen asetelma kaikille joskus dj-laitteita käsitelleille.

Kivan näköinen viritys, mutta onko siitä mihinkään? Noh, ei tästä ammattilaisten kannata vielä huolestua. Biisien miksaaminen yhteen on sadasosasekuntipeliä, johon ei hiirellä selainikkunaa naputellen päästä. Käytännössä ainoa konsti miksata biisejä on Sync-painike, joka napsauttaa biisit kerrasta kohdalleen. Sujuva käyttö vaatii nopean nettiyhteyden ja selaimen muut välilehdet kannattaa sulkea soittelun ajaksi. Mutta jos kehittäjät saavat softan toimimaan MIDI-kontrollerien kanssa tai edes näppäinkomennoilla, kuten tässä PartyCloudia käsittelevässä artikkelissa toivotaan, silloin kiinnostavuus kasvaa heti toiseen potenssiin. Toistaiseksi PartyCloud on (koukuttava) lelu, jonka ääreen muodostuu etkoilla varmasti jono. Hatunnoston arvoista on myös se, että softalla pääsee nätimmin käsiksi SoundCloudin biiseihin kuin palvelun omalla haulla.

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä