Palmupuistikon Perjantainousut osa 18

Perhealbumistani ei tule pulpahtamaan julkisuuteen duckface-poseerauskuvia eikä seitinohut tukkani ole koskaan yltänyt silmät peittäväksi piiskaksi, mutta uskokaa tai älkää, minullakin on takana emo-kausi. En muutenkaan viittaa tähän lähes kirosanaksi muodostuneeseen termiin pukeutumistyylinä vaan puhun millenniumin molemmin puolin valmistuneesta vaihtoehtorockista, jonka löysin oikeastaan vasta silloin kun ilmiö oli jo laantumassa rapakon tuolla puolen. Tässä muutama tunteellisen monnin hyväksymä rokkipala noilta vuosilta.

The Get Up Kids –  I’m A Loner Dottie, A Rebel

Get Up Kids teki itsestään helposti lähestyttävän coveroimalla mm. New Orderia ja The Curea sekä tiputtamalla levyille särökitaroiden perään muutaman sydäntäsärkevän slovarin. Matthew Pryorin käheä ääni toimii molemmissa mainiosti.

Jimmy Eat World – Sweetness

Jimmyn kohdalla voidaan puhua jo fanituksesta, sillä muutama vuosi sitten lensimme Akin kanssa keskellä viikkoa Tukholmaan vain heidän keikkaansa varten. Reissu oli ehdottomasti tekemisen arvoinen, sillä se on jäänyt mieleen yhtenä parhaista keikkakokemuksista. Moni tietää bändin vain The Middle -hitistä, mutta suosittelen lapioimaan levyt läpi kokonaisuudessaan.

The Ataris – So Long, Astoria

Luin sopivasti tänään NRGM:n artikkelin, jossa The Atariksen coveri Boys Of Summerista sai huutia, joten tuli kiire valita joku toinen biisi So Long, Astorialta. Se onkin oikeastaan ainoa bändin pläjäys jota voin sanoa kuunnelleeni, mutta se riittää, koska kyseessä on kutakuinkin täydellinen poppipunkkilevy. Lähtemisen tuska, nuoruuden vallattomuus ja itsesääli on siroteltu soppaan juuri sopivina annoksina.

Meneillään olevan Provinssirockin kunniaksi valitsin live-versiot biiseistä, mutta Perjantainousujen Spotify-soittolistalta löytyy albumiversiot. Tilaa lista niin saat samanlaista hyväskää joka viikko!

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä