Palmupuistikon Perjantainousut Osa 16

Miksiköhän Sedän perjantainousut keskittyy kohtalaisen usein menneiden aikojen biiseihin ? En useinkaan esittele nykyaikaisia kliinejä ja muhkeita tuotantoja, vaikka voisi kuvitella, että musiikkituottaja nimenomaan haluaisi makustella uusia viimeisen päälle hiottuja teoksia. Ehkäpä mielestäni ”ennen vanhaan” tehtiin parempia biisejä, tai sitten on vaan niin, että peilistä moikkaa nykyään hieman kypsempi herrasmies, joka ei ehkä enää pysy ihan mukana uusissa musatrendeissä.

No, oli miten oli, tänään paukutetaan nostattavaa rokkenrollia ajoilta, jolloin Gringon keskiviikon femman (siis viiden markan) tuopit maistuivat ja Vaskiluodon sokeritehtaan pommisuojassa odoteltiin (normaalisti sunnuntai-iltaisin aina klo 04 asti) Contrastin & Sugarrushin jätkien kanssa hetkeä, jolloin levy-yhtiön sedät koputtaisivat ovelle levydiili kädessä. No, eipä ne sedät koskaan saapuneet. Paitsi The Sugarrushan ihka oikean levydiilin aikoinaan sai ja Contrast taisi myös EP:n julkaista jonkun indielabelin kautta. Mutta eipä ne mogulit tainneet kuitenkaan ihan kellarista asti hakea. Samaisessa treenikämpässä äänitimme kuitenkin Kunkun kanssa legendaarisen Kaikki Suvussa EP:n, joka sittemmin myi ghettokultaa. Tai ainakin Kunkun studiolla on kultakiekolla varutstettu plakaatti, jossa näin väitetään..

Helmet : Like I Care

http://www.youtube.com/watch?v=emjMnH_Z1YY

Ystäväni Ove tutustutti minut aikoinaan tähän bändiin, kuten moneen muuhunkin hyvään orkesteriin ja kiitokset Ovelle siitä ! Ilman Ovea kuuntelisin vieläkin Iron Maidenia (tai itseasiassa kyllähän sitä Maidenia tulee edelleen sillointällöin kuunneltua..).

Faith No More : Digging The Grave

Faith No Moren King for a day fool for a lifetime on yksi maailman kovimmista albumeista. Edelleen. Löytyy muuten aika monen ikäiseni joskus bändissä soittaneen nuoren miehen ”Top-10 parhaat levyt ever” -listalta.

Smashing Pumpkins : Tonight, Tonight

Billy Corganin vihaa/rakasta -tyyppinen ääni on aina jakanut mielipiteitä. Aikamoista rääkynäähän se onkin noinkin isolta karibulta. Mutta sävellyksenä tämä biisi on verraton. Klassikko, etten sanoisi.

Foliohattu EDIT : Onko kukaan muuten huomannut, että (viitaten mainitsemiini Gringon viiden markan kaljoihin) ravintolabissen hinta on viidessätoista vuodessa noin viisinkertaistunut ?

avatar Mikko Tamminen on musiikkituottaja, jonka kappaleita on kuultu mm. Suomen, Saksan, Japanin ja Etelä-Korean hittilistoilla. Muut kirjoitukset käyttäjältä