Palmupuistikon Perjantainousut osa 10

Läski10! Tähän olisi selkeästi pitänyt tehdä TKU10 hehkutukset, mutta tuli Lempijoea liekitettyä jo viimeksi niin pistetäänpä jotain ihan muuta.

Tullut postailtua lähinnä räppiä näihin nousuihin joten tällä kertaa teen pienen  poikkeuksen ja pistän pienet kantripärinät kehiin. Artisteista ei ole hirveämpiä infoja mutta ehkä se juuri se tekee tästä itselle kovaa. Kunkun kantrit? Kuulostaa half ass reality-tv:ltä.

Toivottavasti diggailette. Jiiihaa! <3

Scott H Biram – I want my mojo back

Alkuperäisesti Petoksen bongailema artisti jonka minulle esitteli Nykä joskus viime kesänä Still drunk still crazy still blue -kappaleen avulla. Itse diggailen tuota pientä vintage-twistiä joka noista kappaleista välittyy. Bonarina pohjalla on se jo melkein punkahtava kapina-asenne joka yhdistyy blues-kaipauksiin ja muuhun maanläheiseen mentaliteettiin. Tuntuu että Scott maalaa täydellisesti juuri sen kuvan mikä itselläni on tuollaisesta etelä-menosta hamaan maailmanloppuun asti. Kesän kutumuzat!

Bob Wayne – Road bound

Gangsta-kantria, now we talkin. Sukeltaessani kantrin syvyyksiin en ole ottanut keneltäkään mitään vihjeitä vastaan vaan jotenkin reflekseillä räpistellyt tuntemattomissa vesissä. Bob Wayne on ehdottomasti yksi niistä koukuttavimmista bongauksista pitkään aikaan. Slaavilaistamelankoliaa ja kuudestilaukeava. Bobin parhaimmistoa itselle edustaa juuri nuo ”story telling” -rallit joita räpinkin keskuudessa diggailen eniten (tsekkaa mm Warren G:n Regulate). Musiikillinen järkäle! Bäng bäng!

Shooter Jennings – Outlaw you

Kantrinhistoriasta täysin tietämättömänä tämä biisi silti toimii itselle kuin leka. Hyvä esimerkki biisistä jossa ei ole pakko ymmärtää kaikkea mitä puhutaan ja silti biisin maalaama tunneskaala on perfekto. Selkeästi popeimmat soundit kaikesta kantrista mitä on tullut luukutettua, mutta tuotantoon sijoitettu raha ei haise tässä tapauksessa mitenkään pahalta.

Kertosäkeestä löydän jälleen pienen palan ysärin räppimentaliteettiä (otetaanpa vaikka esimerkiksi Rootsin What they do koska tuo biisi on pyörinyt mielessä lähiaikoina aina kun on puhuttu livesoittimilla tehdystä räpistä).

Hey pretty boy in the baseball hat
You couldn’t hit country with a baseball bat
Country ain’t just about where you’re at
It’s about bein’ true to what’s inside

You say you’re an outlaw with your perfect boots
That you got from your record labels image group
Sing another man’s song with a big drum loop
Listen, son, you ain’t got a clue

You can’t buy true, tell you what they should do
They should outlaw you

Johnny Cashiltä olisi voinut postailla vaikka mitä, mutta uskon jengin osaavan Ring of fire:t ulkoa. Oman musiikkimaun laajentaminen on aina kingiä ja tuplakingiä siitä tekee sen kun löytää jotain ilman muiden vihjeitä mikä itselle soi todella kauniilta. Kaikesta ei pidä tietää kaikkea että voi nauttia ja joskus on paljon parempi jopa kun ei ymmärrä tietyn genren kikkailuja ja voi keskittyä pelkkään fiilistelyyn. Pungen<3Muza!

Stay safe. Jättäkää revolverit kotiin!

Palmupuistikon Perjantainousut on saatavana myös Spotify-soittolistana. Klikkaa Subscribe-nappulaa niin saat joka perjantai täydentyvän listan Spotifyysi.

avatar Pekka Karppinen, alias TKK, alias Kuningas Pähkinä. Vaasan henkinen kaupunginjohtaja. Muut kirjoitukset käyttäjältä