Musa soimaan selaimeen: näin toimii Spotifyn soittonappi

Sisällön upottaminen mille tahansa web-sivulle on SoundCloudin ja YouTuben suosituimpia ominaisuuksia, ja toisaalta kelvollisen soittimen puute lienee vauhdittanut MySpacen alamäkeä. Tänään Spotify esitteli Play Buttonin, toiminnon jolla mitä tahansa Spotifyssä olevaa musiikkia voi soittaa esittää verkkosivuilla.

Käyttöohjeet

1. Jokaisella kappaleella, albumilla ja soittolistalla on Spotify URI eli eräänlainen sarjanumero. Löydät Spotify URI:n klikkaamalla biisiä/listaa Spotifyssä hiiren oikealla näppäimellä ja valitsemalla valikosta Copy Spotify URI.

2. Mene selaimella Spotify Play Button -generaattorin sivulle.

3. Sijoita Spotify URI sille varattuun kenttään.

4. Customize Embed Options -nuolen alta löytyy lisävalintoja soittoikkunan leveyden ja värimaailman suhteen. Minä esim. kasvatin leveyttä, koska Palmupuistikon sivupohjassa on tilaa.

5. Sijoita koodi verkkosivulla haluamaasi kohtaan. Jos käytät WordPressiä, vaihda ennen sitä muokkaustilaksi Koodi. Ja jos haluat parempaa koodia, poista tyylimäärittelyt <iframe> tagista ja tee sivuston CSS-tyylitiedostoon uusi id, esim #spotify-button, jossa määrittelet kehyksen leveyden ja koon. Muista silloin antaa kehykselle tämä sama id.

Soittoikkunalla ei pysty kiertämään ilmaisten käyttäjätilien rajoituksia, sillä musiikki ei soi streamina selaimesta vaan koneellesi asennetusta Spotify-ohjelmasta (johon pitää tietysti olla kirjautuneena sisään). On siitä iloa näinkin, sillä kansitaidetta ja biisilistan näyttävä ikkuna on helpompi löytää sivuilta kuin pelkkä hyperlinkki.

Via Arctic Startup

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä