Arkisto ajalta lokakuu, 2012

Setä Tampereella

Sain kutsun Musiikki & Media -tapahtumaan paneelikeskustelemaan ja samallahan tarjoutui oiva tilaisuus moikata musatuttuja ympäri Suomen. Kävihän siinä sitten vielä niinkin, että pääsin Stigin & Kullankaivajien kanssa lavalle rykäisemään Tyttö sinä olet meritähden ja sehän vasta olikin hauska kokemus, kun ihan livebändin kanssa pääsi esiintymään ! Ja mikäs sinä esiintyessä täpötäyden Pakkahuoneen lavalla. Kiitoksia vaan Stigille ja bändille kun ottivat minut mukaan ! Käväisin myös katsastamassa Tamperelaisen tuottajakaksikon Millionaire Menin studion ja samalla vähän jututin velhoja. Melkoisen menestyneitä velikultia ovat nämä miehet kuten podcastista käy ilmi. Iso kiitos ja Sedän erikoismaininta myös Tampereen pormestarille Jockalle, jonka huomassa ei tylsä pääse yllättämään !

[podcast]https://www.palmupuistikko.fi/wp-content/uploads/2012/10/201012-Millionaire-men.mp3[/podcast]

Päädyin Berliiniin

Sedällä näkyy olleen huima eräviikonloppu, mutta kerrankin minullakin on reissuraportille aihetta. Sen sijaan että olisin hytissyt syksyisessä Sundomissa, tennarit osoittivat viime torstaina kohti Berliiniä.

Vuokrasimme kolmen pariskunnan voimin Prenzlauer Bergin kaupunginosasta huoneiston tukikohdaksi. Kämppä olikin oikein hyvä vaihtoehto hotellille – tulee vietettyä enemmän aikaa yhdessä. Hotelliaamiaista ei jäänyt kaipaamaan, kun aamiaista ja brunssia tarjoavia kuppiloita oli joka korttelissa. Muuria rakennettaessa itäpuolelle jäänyt PB oli kaduiltaan ja rakennuksiltaan rähjäisempi kuin Friedrichstrassen sliipatut ostoskadut, mutta silti turvallisen oloinen ja sympaattinen paikka. Reissun maukkaimmat safkatkin syötiin siellä Kaplan-nimisessä kadunvarren döner-kiskassa (katso kuva). Currywurstista olen kuitenkin sitä mieltä, että taannoinen oma kotikokkailuni piti pintansa ihan hyvin. Ehkä kyseinen paikallisherkku olisi pitänyt nauttia jossain hieman syvemmällä Berliinissä kuin Mitten turistirysässä.

Matkan painopiste oli rehellisesti hurvittelussa eikä historiassa. Kuuluisista maamerkeistä tuli silti nähtyä ainakin Brandenburgin portti, televisiotorni, juutalaisten joukkomurhan muistomerkki ja Checkpoint Charlie. Sitä on sen verran perämettän poika, että suurkaupungin bussilinjoista ei ota selvää edes prillut päässä, mutta onneksi Berliinissä on laaja metroasemaverkosto. Lisäksi Vaasasta Tampereen kautta Berliiniin päätynyt Pirppu piipahti matkaseurana ja oppaanamme. Kiitti!

Lukiossa luetuista muutamasta saksan kurssista oli apua kylttejä tavaillessa, mutta enhän minä uskaltanut puhumista kokeilla missään oluen tilaamista monimutkaisemmassa asiassa, kun en olisi kuitenkaan ymmärtänyt vastausta. Paikallisten englannin kielen taito vaihteli viittomakieliosastosta erinomaiseen, mutta ei voi mitenkään yleistää että esimerkiksi nuoret puhuisivat parempaa englantia. Käteistä kannattaa varata runsaasti, sillä paikallista EC:tä lukuun ottamatta maksukortit tuntuivat olevan kirosana. Tippiäkin on kohteliasta jättää 5-10 prosenttia.

Otetaan tähän loppuun vielä Berliinibingo Tamun biisiä mukaillen:

[ ] Reeperbahnilla maksetulla saannilla (Reeperbahn on Hampurissa)
[x] Dönerit handussa
[ ] Taksilla Kreuzbergiin (asuimme Prenzlauer Bergissä)
[x] Currywurstin ja kaljan tilaus
[x] Kerro Setä Tamulta terveisii (keille kaikille, se jäi epäselväksi)
[ ] Shoppaa tiukkoja paitoja, liivejä tai pannuja
[x] Tsekkailen kannuja, Berliinin keväässä (puolittainen rasti)
[x] Ei skarpis terässä, bisse menee eväästä
[x] Testaan schnitzelii, weissbierii, dönerii tai frankfurterii (3/4 rastia)
[x] Potzdamer Platz
[ ] Viikset valuu rasvaa
[x] Pakki kasvaa
[ ] Junanvaunukiskast vimpat currywurstit käteen

Takaisin luontoon – Tarunhohtoinen Sundom

Lapin Poika soitti ja kutsui mökillensä Sundomiin ja sinnehän Setä lähtee aina enemmän kuin mielellään ! Sivutuotteena syntyi podcast ja nippu kivoja fotoja. Kuuntele, mitä erikoisuutta Pyylaakson Erälaavulla tällä kertaa maisteltiin. Tervetuloa mukaan seikkailuntäyteiselle reissulle Vaasan syksyiseen saaristoon !

[podcast]https://www.palmupuistikko.fi/wp-content/uploads/2012/10/141012-Sundom.mp3[/podcast]

Kotikentällä

Tänään saatiin nauttia kotikentällä kerrassaan mahtavasta meiningistä, oltiin nimittäin tarunhohtoisessa Vaasan Amarillossa keikkailemassa. Mukana oli myös Timo Pieni Huijaus + RZY, kiitosta vaan sinne suuntaan, oli mukava nähdä jannuja ! Kiitos myös blindfire Jussille ja itselleni kuvista ! Loppuvuosi olisikin sitten tarkoitus pyhittää uusien biisien tekemiselle. Mutta kuten keikallakin totesin, nähtäväksi jää kuinkahan vaan onnistuu tuo keikkailemattomuus. Lupasin teille myös keikkaraportin kuvineen ja podcasteineen, joten tässä se nyt on, olkaa hyvät ! Ja suurkiitokset vielä kaikille, olipahan ilta.. huh !

[podcast]https://www.palmupuistikko.fi/wp-content/uploads/2012/10/061012-Vaasan-keikka.mp3[/podcast]

Palmupuistikon Perjantainousut (lite) osa 25

TJH87 – Break Away Kicks

Joskus maailma on tosi pieni. Kun pari tuntia sitten ajelimme kohti limenvihreää studiotamme, YleXillä soi maistuva elektrobiisi. En Pähkinän mekastukselta saanut selvää, mikä artisti oli kyseessä, mutta kotiin päästyäni lähdin penkomaan kanavan soittolistaa ja Googlea. Paitsi että esittäjä paljastui Daft Punkin tai Justicen (molemmat nimiä, jotka tullaan vielä mainitsemaan tämän biisin yhteydessä usein) sijaan suomalaiseksi TJH87:ksi, sällit olisivat tänään keikalla vain parinsadan metrin päässä Volumen ja Renegaden konemusaillassa. Huomisen spektaakkelin vuoksi taidan tänään viihtyä kotona kopassa peitto korvilla, mutta TJH87 menee ehdottomasti tarkkailtavien bändien joukkoon.