Arkisto ajalta toukokuu, 2012

Näin valmistuu kesän rapein räppiherkku – katso kuvat!

Setä Tamun ”Jos sä joskus päädyt Berliiniin” on saanut koko Suomen himoitsemaan biisissä mainittuja currymakkaroita. Tänään Palmupuistikon katukeittiön uumenissa Chef Mäyrä näyttää, miten tuo hittisapuska valmistetaan itse!

Ainesosat:

– paketti bratwurst-makkaroita
– sipuli
– ketsuppia
– chilitomaattikastiketta
– purkki tomaattipyrettä
– soijakastiketta
– vaaleaa balsamicoa
– hunajaa
– paprikajauhetta
– CURRYÄ

Ohjeet

1. Pilko makkarat parin sentin mittaisiksi pökäleiksi.

2. Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Varsinkin näin allergia-aikana muista suojata silmät!

3. Nakkaa pökäleet kuumalle pannulle ja paista kunnes pinta on ruskistunut.

4. Kauho pökäleet tauolle toiselle lautaselle.

5. Siirrä sipulisilppu pannulle ja ruskista se.

6. Lisää sipulin kaveriksi tomaattipyree ja 1-2 purkillista vettä.

7. Lisää muut punaiset: ketsuppi ja chilitomaattikastike (pitkä töräys molempia).

8. Lisää potet balsamicopullosta, pari kihausta soijakastiketta ja teelusikallinen hunajaa.

9. Ripsaise paprikajauhetta (vähän) ja curryä (paljon) pannulle.

10. Sekoita ja maista – jos tökötti tuntuu liian makealta, lisää hieman suolaa.

11. Kippaa makkarat takaisin mukaan polskimaan.

12. Töpsöttele tarjoiluvalmiin annoksen päälle vielä hento hilsekerros curryä, että ruoan tunnistaa kauempaakin.

Meiän keittiössä currywurstit tarjoiltiin ranskalaisten ja oluen kera – se kun tuntuu Sedän videon perusteella olevan ainoa oikea tapa. EK väänsi lisukkeeksi vielä coleslawta mukailevan kaalisalaatin.

Oli poka hyvää!

Resepti-inspiraatiosta kiitos Pastanjauhantaa-blogille.

Palmupuistikon Perjantainousut osa 15

YleX:n päätös lopettaa musiikin erikoisohjelmia herätti aiheellista mutinaa vuodenvaihteessa, mutta onneksi paras jäi. Nimittäin perjantai-ilta, Parasta Ennen ja kunnon ysärijyystö. Kuka tahansa osaisi soitella YouTubesta eurodancea, mutta Matti Airaksisen tasoisia tunnelmannostattajia voi olla vain yksi. Niinpä Matin kunniaksi Palmupuistikolla pukeudutaan tänäään solmuvärjättyihin (onko tämä oikea termi?) t-paitoihin, Psycho Cowboy -farkkuihin ja 2 Unlimited-Rayn päästä varisseihin minirastoihin. (lisää…)

Setä Tamu – Jos sä joskus päädyt Berliiniin

Julkaisujen kevät 2012 ! Tällainen biisi tuli alkuvuodesta tehtyä, Kunkun suosiollisella avustuksella tietysti. Tehtiin tästäkin ihan kunnon paketti teille, kun kerran vauhdissa ollaan ja oikein pramean musavideonkin on blindfire-Jussi meille laittanut. Podcastin äänitin tuoreeltaan kuvaussessioiden jälkeen ja tuosta alempaa voitte kuunnella, miten homma tapahtui. Videon infoista youtubesta löytyy lyriikat ja muut tiedot. Eipä taas voi kun nöyrimmin kiittää Akia(7am), Jussia(blindfire)Tommia ja Eeroa(Elements Music), Henkkaa(Chartmakers), Kunkkua, Makea ja tietysti Juliaa(Danke schön Hana und Lukas !)..  Anteeksi jos unohdin jonkun. Helppoahan tämä on, kun on eri alojen ammattilaisia ystävinä. Biisit kun tekee niin muu tipahtaakin syliin malliin paistettu varpunen. Kappaleen tekstihän muuten perustuu löyhästi tositarinaan 😉 Biisi on tottakai ilmaiseksi ladattavissa, mutta sen voi myös halutessaan ostaa. Video sekä linkit biisin nettisaitilla, olkaa hyvät ! :

Klikkaa itsesi Berliiniin !

Kuuntele kuinka biisi ja video syntyi :
[podcast]https://www.palmupuistikko.fi/wp-content/uploads/2012/03/050312-Seta-Tamun-Videokuvaukset.mp3[/podcast]

p.s. Spotify ilmeisesti jälleen kerran ”kusahti”, eli kestää vielä tovin. Pahoittelut siitä. Aika surkeaa, kun Spotifyn kanssa aina käy näin, vaikka kuinka aikaisin biisit sinne toimitetaan. Huhu kertoo, että rahalla (kuinka ollakaan) onnistuisi lyhyelläkin varoitusajalla.. Varmasti Spotifyllakin joku tekee hyvät rahat, sillä biisintekijät ei ainakaan tee. 

Palmupuistikon Perjantainousut osa 14

Kesää odotellessa päräytetään parit gangstaräpit arkistoiden syövereistä. Kiillotetaan vanteet ja pistetään se luu pihalle. Kunkku kruizin! Paupau! (lisää…)

Näin kuvattiin In the Heat of the Night

Koska YouTubesta on tullut niin monelle ensisijainen kanava musan kuunteluun (esim. Yön Poltteen vapinaa on katsottu kohta 1,2 miljoona kertaa), Kunkku ja Tamu päättivät kuvata uuden EP:n nimibiisille tunnelmaan sopivan videon. Kuvaamisesta alettiin puhua torstaina ajomatkalla bänditreeneistä kotiin, Tamu kirjoitti käsikirjoituksen perjantaina, sunnuntaina oli kuvaukset ja seuraavana keskiviikkona video oli jo maailman nähtävillä YouTubessa. Nykytekniikka on oikeissa käsissä aika huikeaa! (lisää…)