Näin valmistuu kesän rapein räppiherkku – katso kuvat!

Setä Tamun ”Jos sä joskus päädyt Berliiniin” on saanut koko Suomen himoitsemaan biisissä mainittuja currymakkaroita. Tänään Palmupuistikon katukeittiön uumenissa Chef Mäyrä näyttää, miten tuo hittisapuska valmistetaan itse!

Ainesosat:

– paketti bratwurst-makkaroita
– sipuli
– ketsuppia
– chilitomaattikastiketta
– purkki tomaattipyrettä
– soijakastiketta
– vaaleaa balsamicoa
– hunajaa
– paprikajauhetta
– CURRYÄ

Ohjeet

1. Pilko makkarat parin sentin mittaisiksi pökäleiksi.

2. Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Varsinkin näin allergia-aikana muista suojata silmät!

3. Nakkaa pökäleet kuumalle pannulle ja paista kunnes pinta on ruskistunut.

4. Kauho pökäleet tauolle toiselle lautaselle.

5. Siirrä sipulisilppu pannulle ja ruskista se.

6. Lisää sipulin kaveriksi tomaattipyree ja 1-2 purkillista vettä.

7. Lisää muut punaiset: ketsuppi ja chilitomaattikastike (pitkä töräys molempia).

8. Lisää potet balsamicopullosta, pari kihausta soijakastiketta ja teelusikallinen hunajaa.

9. Ripsaise paprikajauhetta (vähän) ja curryä (paljon) pannulle.

10. Sekoita ja maista – jos tökötti tuntuu liian makealta, lisää hieman suolaa.

11. Kippaa makkarat takaisin mukaan polskimaan.

12. Töpsöttele tarjoiluvalmiin annoksen päälle vielä hento hilsekerros curryä, että ruoan tunnistaa kauempaakin.

Meiän keittiössä currywurstit tarjoiltiin ranskalaisten ja oluen kera – se kun tuntuu Sedän videon perusteella olevan ainoa oikea tapa. EK väänsi lisukkeeksi vielä coleslawta mukailevan kaalisalaatin.

Oli poka hyvää!

Resepti-inspiraatiosta kiitos Pastanjauhantaa-blogille.

avatar Markku Ikonen alias M79 on Kunkun ja Tamun keikka-dj. Päivätyökseen tämä tapahtumia 17-vuotiaasta järjestänyt vaasalainen suunnittelee ja tekstittää upeita juttuja nettiin ja printtiin. Muut kirjoitukset käyttäjältä